Opening Expositie 18 November 2018 in Atelier Galerie Mathilde Pil

EXPOSITIE “UITERSTEN”

Welkom op mijn expositie van mijn schilderijen die volgt op  de grote expo afgelopen zomer in Brazilië.

Het was daar een groot feest voor mij om zoveel belangstelling te ontvangen voor mijn werk.

Als “Hollandaise” ben je in dat land een unicum en interessant, ook voor de Braziliaanse kunstenaars, vanwege  dat er weinig internationale  uitwisseling van kunst plaats vindt.

Na de opening heb ik veel inspiratie opgedaan langs de stranden van dit prachtige land.

De mensen genieten van de zon en de zee. Hun kopjes lijken in de verte op noten van een notenbalk met de horizontale zwarte lijnen van de riffen in de branding, wat een hele symfonie tot stand brengt.

De vliegers in de lucht zorgen voor een ritme van diagonale lijnen. De kolibrie blijft zo mooi stil in de lucht hangen en beweegt zijn vleugels zo snel, een uitdaging om te  tekenen.

Maar zo mooi als deze plek is zo snel veranderd de natuur in een gevaar die letterlijk zorgde voor een fatale val van mijn man. Hij bleef hangen tijdens het mountainbiken in een strik van een lianen boom die over de weg heen woekerde.

Al deze uitersten heb ik vertaald in een symfonie van lijn, kleur en dynamiek.

Opening 18 nov. 2018  Tijd 13.00 toot 17.00 uur in Atelier Galerie Mathilde Pil

Tuurkesweg 8, 6006 SG Tungelroy gemeente Weert

Welkom op andere dagen na afspraak:

0628408175

info@mathildepil.nl

mathilde_portret_okt2017 voor site

Uitnodiging

Expositie Atelier Galerie Mathilde Pil

Tuurkesweg 8 in Tungelroy gem. Weert

Zondag 18 Maart 2018 van 14.00 tot 17.00 uur

“Kijkje in haar collectie die in Mei in  Brazilië wordt geëxposeerd”

Na vele reizen naar Recife, Sao Paulo en Rio de Janeiro is Brazilië de grootste bron van inspiratie voor Mathilde geworden. In haar atelier vlak aan zee in Recife heeft ze al enkele grote doeken geschilderd en heel veel schetsen gemaakt. Deze schetsen zijn weer uitgangspunt voor haar schilderijen.

Mathilde: ’Wat blijft boeien zijn de kracht van de natuur, de dynamiek van de rollende golven, de schakeringen van de kleuren in de zee, het wisselend licht op het strand, het ritme van de palmen, maar vooral ook de mensen. Ik geniet van de spelende kinderen op het strand, de jongens die capoeira dansen, de mooie ronde vormen van de vrouwen en de grote families die in het water verkoeling zoeken. Hun hoofden vormen ritmische zwarte vlekjes in de branding. De vissers staan ongemerkt model voor haar. Alhoewel het verschil tussen arm en rijk hier heel groot is, brengt het uitgestrekte strand voor iedereen geluk.

Ze is trots dat haar werk in Brazilië wordt geëxposeerd, maar voor diegene die dat te ver vinden kunnen nog altijd een kijkje nemen in haar Atelier Galerie hier in Nederland

Welkom zondag 18 maart in Tungelroy

Mocht u verhinderd zijn en alsnog de collectie wilt bekijken.

Neem dan contact op om een afspraak te maken.

06 28408175  0495562906

www.mathildepil.nl

info@mathildepil.nl

Een expositie is een afsluiting en een nieuw begin.
Na een jaar intensief schetsen, schilderen, experimenteren, opnieuw beginnen, laten drogen en nieuwe lagen te maken, heb ik mijn inspiratie van de reizen naar Rio de Janeiro en Sao Paulo verbeeld.
Het is een vorm van afsluiting dat ik mijn schilderijen heb gesigneerd, gefotografeerd en nu los moet laten. Als ik mijn werk nu bekijk in mijn galerie besef ik dat deze reizen mij heel veel energie en kracht hebben gegeven. Ik heb dit omgezet in kleuren en vlakken en in een groot gebaar op het doek gezet. Uren heb ik op het strand van Rio gezeten om de kracht van de hoge golven en de bergen in de verte te voelen en te pakken te krijgen.
Ik wil geen fotografische weergave maar het innerlijk gevoel weergeven van deze onmetelijke kracht en schoonheid. Het ritme van de golven, de eilanden in de verte en het contrast met de hoge bergen in Rio met het nietige van de mens in dit geheel.
Dit alles maar zeker ook de blijdschap en de schoonheid van de mensen zijn op mijn doeken tot leven gekomen. Een nieuw begin, veelal in felle kleuren en bijzondere vormen dat ik graag met u wil delen.


Mocht u verhindert zijn en alsnog de collectie willen bekijken?
Neem dan contact op om een afspraak te maken.
Neem nu contact op!
Atelier Galerie geopend op afspraak
0628408175 | 0495562906
www.mathildepil.nl

En nog een WordPress site