Alle berichten van Mathilde Pil

mathilde_portret_okt2017 voor site

Uitnodiging

Expositie Atelier Galerie Mathilde Pil

Tuurkesweg 8 in Tungelroy gem. Weert

Zondag 18 Maart 2018 van 14.00 tot 17.00 uur

“Kijkje in haar collectie die in Mei in  Brazilië wordt geëxposeerd”

Na vele reizen naar Recife, Sao Paulo en Rio de Janeiro is Brazilië de grootste bron van inspiratie voor Mathilde geworden. In haar atelier vlak aan zee in Recife heeft ze al enkele grote doeken geschilderd en heel veel schetsen gemaakt. Deze schetsen zijn weer uitgangspunt voor haar schilderijen.

Mathilde: ’Wat blijft boeien zijn de kracht van de natuur, de dynamiek van de rollende golven, de schakeringen van de kleuren in de zee, het wisselend licht op het strand, het ritme van de palmen, maar vooral ook de mensen. Ik geniet van de spelende kinderen op het strand, de jongens die capoeira dansen, de mooie ronde vormen van de vrouwen en de grote families die in het water verkoeling zoeken. Hun hoofden vormen ritmische zwarte vlekjes in de branding. De vissers staan ongemerkt model voor haar. Alhoewel het verschil tussen arm en rijk hier heel groot is, brengt het uitgestrekte strand voor iedereen geluk.

Ze is trots dat haar werk in Brazilië wordt geëxposeerd, maar voor diegene die dat te ver vinden kunnen nog altijd een kijkje nemen in haar Atelier Galerie hier in Nederland

Welkom zondag 18 maart in Tungelroy

Mocht u verhinderd zijn en alsnog de collectie wilt bekijken.

Neem dan contact op om een afspraak te maken.

06 28408175  0495562906

www.mathildepil.nl

info@mathildepil.nl

Een expositie is een afsluiting en een nieuw begin.
Na een jaar intensief schetsen, schilderen, experimenteren, opnieuw beginnen, laten drogen en nieuwe lagen te maken, heb ik mijn inspiratie van de reizen naar Rio de Janeiro en Sao Paulo verbeeld.
Het is een vorm van afsluiting dat ik mijn schilderijen heb gesigneerd, gefotografeerd en nu los moet laten. Als ik mijn werk nu bekijk in mijn galerie besef ik dat deze reizen mij heel veel energie en kracht hebben gegeven. Ik heb dit omgezet in kleuren en vlakken en in een groot gebaar op het doek gezet. Uren heb ik op het strand van Rio gezeten om de kracht van de hoge golven en de bergen in de verte te voelen en te pakken te krijgen.
Ik wil geen fotografische weergave maar het innerlijk gevoel weergeven van deze onmetelijke kracht en schoonheid. Het ritme van de golven, de eilanden in de verte en het contrast met de hoge bergen in Rio met het nietige van de mens in dit geheel.
Dit alles maar zeker ook de blijdschap en de schoonheid van de mensen zijn op mijn doeken tot leven gekomen. Een nieuw begin, veelal in felle kleuren en bijzondere vormen dat ik graag met u wil delen.


Mocht u verhindert zijn en alsnog de collectie willen bekijken?
Neem dan contact op om een afspraak te maken.
Neem nu contact op!
Atelier Galerie geopend op afspraak
0628408175 | 0495562906
www.mathildepil.nl

Mathilde Pil, beeldend kunstenaar geboren in Ospel wonend in Weert, volgde de academie in Tilburg en inmiddels veel nationale en internationale tentoonstellingen rijk.

Bij Mathilde`s werk gaat het om de zwaai, beweging, ritme kleur en sfeer, vertaald in structuren en texturen. Zichtbaar is de emotie, soms zwaar dan weer vederlicht aangezet op het doek, soms schijnbaar leeg dan weer barstensvol. Agressie in kleur, uit het hart, wat prikt in de ziel. Een gelaagdheid in materialen waar het toeval voortvloeit uit haar onderbewuste. Met onleesbare tekens in de vorm van gedichten gericht aan haar ouders. Het is een oer schrift wat verbanden heeft met universele tekens. Mathilde haalt tevens veel inspiratie uit eigen ervaringen, zoals haar passie voor dans, zodat de lijnen als het ware een dans vormen op het doek.

Mathilde over haar werk:“Ik schilder vanuit mijn eigen emotie, mijn opgedane indrukken tijdens mijn reizen. De thema’s die ik gebruik zijn vooral abstracties van vormen ritmes en kleuren die mijn gevoelens  weergeven van wat ik gezien en beleefd heb. Vanuit  mijn onderbewuste komen vormen, kleuren en ritmes.
Mijn recent werk is abstracter en lijkt op het eerste gezicht te berusten op zuiver toeval. Maar dat is niet het geval , het is meer. Het komt wel degelijk ergens vandaan: Een ervaring, een dans of een indruk uit de natuur. …Ik “gebruik” het toeval. Hoe vaak heb ik deze zwaai gemaakt? Mijn  penseel is een verlengde van mijn hand.  De emotie, expressie is nooit eerder zo gevoeld . Wat mij nu bezig houdt is vooral de kracht die in mij zit, de spanning die zich opbouwt en zijn weerslag vindt op het doek. De verf spat er letterlijk van af: de positieve agressie die in mij zit, noem het energie, uit zich in het ritmisch schilderen op het doek.”

Meer werk van haar te zien in atelier galerie Mathilde Pil op de Tuurkesweg 8 6006SG in Weert op afspraak www.mathildepil.nl