Mijn serie schilderijen zijn geïnspireerd op mijn reizen naar Recife in Brazilië, waar ik mijn ernstig zieke broer heb geholpen. Ben tijdens mijn tijd daar erg geraakt door de hartelijke mensen, het wondermooie strand van Recife en de uitgestrekte binnenlanden. Ondanks de crisis blijven de mensen vriendelijk, behulpzaam, lachen en maken ze plezier. Mijn broer woont al meer dan 40 jaar in Brazilië, aan de rand van Recife, praktisch aan het strand. De zee op enkele meters afstand brengt frisse lucht. Mijn hoofd wordt schoon geblazen. Wat wil ik nu? Maar eerder wat doet het mij en mijn verf op het witte doek. Ik wil weergeven uitdrukken wat mij het meest raakt. Eerst het probleem van het leven zelf daar. De Brazilianen hebben een ander levensritme. Het leven van rustig aan, we hebben de tijd, staat in contrast met mijn leven: schiet op, de dag vliegt om. Ik wil iets creëren!!! Kleuren, lijnen, agressieve vormen ontstaan, ook beïnvloed door mijn onvermogen om de situatie in Brazilië op te lossen. Tegelijkertijd vloeit uit mijn pen en penseel de bewondering voor de authenticiteit van deze wijk. Met daarin ook de angst voor de ondanks de crisis toch snel oprukkend stad. Flats worden als het ware uit de grond gestampt, natuur wordt opgeslokt. Gelukkig kan ik de pracht van het land nog vastleggen in mijn tekeningen en schilderijen: vrouwen met hun mooie rondingen, spelende kinderen in de zee, vissers staande in sterke branding , die hun netten uitgooien als ware acrobaten in de zee. Een zee met de felste turquoise, groen en ultramarijn blauw, de zwarte stekelige bollen in het water, sporen die de golven trekken in het zand……..Wat een land, vol emotie en kleuren die ik heb mogen vastleggen in soms realistische tekeningen en dan weer in abstracte schilderijen.

afgebeeld schilderij is 200 bij 250 cm op canvas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>