Site Overlay

Kunst huren / Kunstuitleen

Kosten
1% van de verkoopprijs per maand.
Sparen
Bij aankoop mag de prijs van de huurperiode van dat schilderij afgetrokken worden.

Kunstuitleen

Welkom in mijn kunstuitleen in Atelier Galerie Mathilde Pil Tuurkesweg 8, 6006 SG Tungelroy gemeente Weert Limburg. Weet u niet zo goed welk kunstwerk bij u past? Dan is het een goed idee om eerst kunst te lenen. Zo kunt u kennis maken met de kunstuitleen en de diverse kunstwerken allemaal door mij gemaakt met heel veel passie en plezier. Ik heb de kunstuitleen collectie opgebouwd in 40 jaar. Deze kunstuitleen bevat heel veel verschillende formaten, hele grote schilderijen maar ook kleinere werken.

Ik verzorg niet alleen kunstuitleen bedrijven maar ook kunstuitleen particulieren. Niet alleen kunstuitleen Limburg maar ik wil ook graag bedrijven inrichten in heel Nederland en omstreken.

Kunstuitleen bedrijven:

Bent u op zoek naar kunstuitleen bedrijven? Mijn Atelier Galerie Mathilde Pil kan hierin perfect ondersteunen.

Kunstuitleen is uitermate geschikt voor bedrijven die graag hun werknemers een fijn werkplek willen geven. De werknemers mogen zelf een kunstwerk uitzoeken. Deze kunstuitleen is ook online te vinden op www.mathildepil.nl

Bij de video’s vind je een filmpje over Kunstuitleen bedrijven waar de directie en het personeel reageren op het werk wat in hun kantoor hangt. De nieuwe werknemer is welkom in mijn atelier om een kunstwerk uit de kunstuitleen te kiezen. Het personeel voelt zich hierdoor vaak erg gewaardeerd door het bedrijf. Het is ook mogelijk dat ik uw bedrijf bezoek en een advies geef over de inrichting. In overleg richt ik alle kamers in met schilderijen uit de kunstuitleen. 

Hoe gaat kunstuitleen in zijn gang?

Maak een afspraak met mij: Mathilde Pil kunstenaar en eigenaar van de galerie en de kunstuitleen. Ik regel dan de verdere afspraken met de werknemers. Telefoon 0031(0)628408175 

Wat zijn de kosten voor de kunstuitleen bedrijven? 

De kosten voor de huur van de schilderijen is 1 procent van de waarde van het schilderij. Het gespaarde bedrag mag gebruikt worden voor de aankoop van een schilderij uit de kunstuitleen.

Kunstuitleen particulieren:

Het voordeel voor kunstuitleen particulieren is dat je makkelijk kunt wisselen. Je maakt telefonisch een afspraak en zoekt een kunstwerk uit in de kunstuitleen voor minimaal een half jaar.

Je betaalt 1 procent van de waarde van het schilderij en spaart dit bedrag op tot je het werk vindt dat je niet meer terug wil geven. Een kunstwerk wat je echt raakt.

Je mag dan het gespaarde bedrag gebruiken voor de aanschaf van het schilderij uit de kunstuitleen.

Transport :

Indien gewenst kunnen de schilderijen gebracht worden tegen een vergoeding. Vervoertips: beschermhoekjes en degelijk verpakkingsmateriaal is voorradig in de kunstuitleen. Het is het beste om het kunstwerk op een stuk karton te plaatsen en niet op de grond. Recent werk wordt eerst geëxposeerd in de galerie voordat het uitgeleend wordt. Nadat de expositie is afgelopen mag het schilderij naar de kunstuitleen. Ik verzorg niet alleen Kunstuitleen Limburg maar ook kunstuitleen Brabant en andere provincies en daarbuiten. Dus aarzel niet en bel mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer over Kunst huren:

Wilt u kunst huren?

Wij hebben een hele collectie in de “ uitleen schilderijen”. Deze is te zien In Galerie Mathilde Pil in Weert Tuurkesweg 8 en op de website www.Mathildepil.nl Deze staan online onder het kopje kunst huren particulieren. Op de site is maar een gedeelte van de collectie te zien.

Wij hebben kunst huren particulieren en kunst huren voor bedrijven.

Kunst lenen is heel eenvoudig. Bent u geïnteresseerd in kunst huren dan wil ik u graag daarbij helpen. U bent welkom in de galerie en ik laat u mijn schilderijen zien.

Het is prettig als u foto’s meeneemt van de plaats waar u de schilderijen wil hangen.

Ik zal u een paar vragen stellen over welke thema’s u bezig houdt of waar u voorkeuren liggen. Figuratieve schilderijen of liever abstracte schilderijen.

Hebt u voorkeur voor een groot formaat schilderijen of liever kleiner.

We hebben schilderijen op canvas en tekeningen achter glas.

De afmetingen variëren van 200 cm bij 250 cm tot 30 cm bij 30 cm en alles wat daartussen ligt. Het zijn zeer degelijke doeken van Artel opgespannen met op een houten frame versterkt met aluminium spielatten. Deze doeken zijn ijzersterk en trekken niet krom, daarom uitermate geschikt voor de “uitleen schilderijen”.

De technieken die gebruikt zijn op de canvasdoeken, noem je “gemengde techniek” omdat het een combinatie is van verfsoorten olieverf  acryl pigmenten houtskool en krijt. Deze bijzondere techniek heb ik zelf ontwikkeld en geeft samen met de transparante lakken een uniek effect.

De technieken van de tekeningen variëren van potlood, pastel, conté krijt tot penseeltekeningen met oostindische inkt.

Het leuke is dat klanten vaak mijn atelier galerie binnenkomen en zeggen “ik wil kunst lenen, maar dan moet het wel iets voorstellen, iets figuratiefs”. Nadat we koffie hebben gedronken of iets anders en ik verteld heb over mijn uitleen schilderijen en vertel over mijn thema’s en waar mijn onderwerpen vandaan komen, dan zie je dat er verandering optreedt.

De klant gaat het “zien” wat ik zie en verbeeld heb op doek.  Daar heb je even tijd voor nodig. Ik neem graag tijd om met u te kijken, uit te zoeken, uit te leggen waar het over gaat.

En ja, het kunstwerk moet je aanspreken, je moet er iets mee hebben, het moet je raken,maar dat kan pas echt gebeuren als je weet wat je ziet. 

Mijn schilderijen hebben tijd nodig. Het is dan ook erg leuk om te zien dat de interesse van kunst huren “ figuratief “veranderd naar kunst huren “abstract”.

Ik help u graag met advies over hoe u het moet ophangen , hoe hoog en welke ruimte een schilderij nodig heeft. De belichting en of het past in het interieur.

Desgewenst kom ik ter plekke adviseren. Neem contact met mij op Mathilde Pil 0628408175 en we maken er iets moois van.