Site Overlay

Expositie Amazone

Opening Expositie Encontro de culturas : Holandêse em Amazônica 

Expositie schilderijen in een “Environment” te Atelier Galerie Mathilde Pil.

“Een ontmoeting met de Amazone en haar cultuur” 

Ver is de reis naar Brazilië, naar het woud van de Amazone. Als Hollandse is dit een geweldige ervaring om de Indianen van de Amazone te mogen ontmoeten en is de reis over hobbelige wegen en zandpaden, kleine bootjes over de rivier, meer dan de moeite waard. 

We varen over een natuurwonder: “Encontra das Àquas” waar de Rio Negro zich mengt met de Solimöes, waar licht en donker water elkaar ontmoet en samengaat. 

In houten hutjes slapen met de geluiden van het oerwoud, de roep van de prachtig gekleurde vogels die hun vleugels uitslaan en de krijsende apen die rammelen aan de ramen, brengen mij in een andere wereld vol contrasten. De rust en het lawaai wisselen elkaar af. Soms schijnt de zon, dan klettert de regen zo hard dat je denkt dat het nooit meer ophoudt. 

Geen wifi, soms valt de elektriciteit uit, geen verkoeling, geen licht, geen verbinding met de buitenwereld. Tijd voor bezinning. 

We zwemmen met dolfijnen, trekken door het bos, gevolgd door energieke apen. Ontdekken heilzame bomen maar ook gevaarlijke bomen met scherpe doornen. Stappen ongemerkt over gevaarlijke slangen. 

We bezoeken een Indianenstam die ons met een dans vereert. Samen dansen we op traditionele ritmes. Wat een gezonde pure uitstraling hebben deze mensen! Zo mooi om te zien hoe ze als stam leven. Mijn grootste angst is dat deze samenleving wordt bedreigd door de bosbranden! 

Thuisgekomen ben ik begonnen om al deze inspirerende beelden vast te leggen met krijt en verf op papier en doeken om de herinnering vast te houden. Maar alleen deze techniek was niet genoeg. Ik besloot geluid en video toe te voegen. Een Environment is het resultaat!  

Je bent van harte welkom om je te laten onderdompelen in de beelden van de Amazone 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.